עסקים רבים מתמודדים עם אתגר תזרימי המחייב אותם לעשות צעד ולגייס אשראי על מנת להמשיך ו/או להרחיב את פעילותם.
פעמים רבות מדובר בעסקים מצויינים ומקצועיים מאד בתחומם אך בעיות תזרים יכולות לחסל את המשך פעילותם. לפיכך, האשראי הוא החמצן של העסק/החברה וחשוב מאד לדעת איזה סוג אשראי מתאים לכל עסק ולאיזה גוף נכון להגיש את בקשת האשראי.
בחירת סוג האשראי הנכון לצרכי העסק הוא ההבדל בין עסק שמתנהל מהלוואה להלוואה לבין עסק שפותר את הסוגיה התזרימית בצעד אחד נכון.
בתמצית, קיימות מספר חלופות עיקריות לגיוס אשראי עסקי:
– הקרן בערבות המדינה וקרנות נוספות
– בנקים
– גופים חוץ בנקאיים
למי מתאים התהליך ?

גיוס אשראי עסקי יכול לסייע לעסק בהקמה שצריך להוציא הוצאה מהותית לפני שמתחיל להפיק הכנסות, להון חוזר, פיתוח והרחבת פעילות בעסק קיים וגם להשקעה בעסק.
ישנה חשיבות רבה בהגשת בקשה לגיוס אשראי עסקי לגוף המממן בצורה מסודרת עם תכנית עסקית מלאה, הכוללת ניתוח של הדוחות הכספיים ותחזית עתידית של הפעילות בה ניתן לראות גם את ההחזר על ההלוואה המבוקשת ושאכן, העסק עומד בהחזר זה. בהקשר זה חשוב לציין, כי הגשת בקשה באופן חלקי ולא מקצועי, עלולה לגרור סירוב לבקשה בקרן בערבות המדינה למשל, (לאחר סירוב יש לחכות חצי שנה עד שניתן להגיש את הבקשה בשנית).
אני יודע כיצד להגיש את הבקשה באופן הנכון והמדוייק ביותר, וכן באיזו שפה לדבר עם מי שבוחנים את הבקשה וכיצד לשקף להם את הנתונים על מנת להפוך את הבקשה בעיניהם לאטרקטיבית ולגרום לעסק שלכם להיות מחוזר על ידי נותני האשראי. בנוסף לכך, חשוב גם להכיר את הכללים ותנאי הסף של כל אחד מהגופים המעניקים אשראי עסקי- קרן בערבות המדינה, בנקים, גופים חוץ בנקאיים- ולהגיש את הבקשה לגוף המתאים ובמסלול המתאים.
בכל אחת מהמטרות יש להציג נתונים שונים לגוף המממן ולהעמיד בטחונות שונים כנגד האשראי המבוקש.
לעתים יהיה נכון לגייס אשראי מכמה גופים שונים על מנת להשיג את התנאים הטובים ביותר.
מה התהליך כולל ?
01
בשיחתנו הראשונה נערוך שיחת היכרות ואפיון של העסק ואקבל פרטים אישיים, פיננסים ועסקיים ואבין את אופי פעילות העסק והצורך הפיננסי. אשקף לכם איזה סוג הלוואה מתאים לאותו צורך, לאיזה גוף מתאימה הבקשה ובאיזה מסלול.
בנוסף, אתן טיפים להתייעלות מימונית ללא קשר לגיוס האשראי הספציפי כמו הוזלת העמלות בחשבון העסקי, הקטנת מסגרת האשראי של העסק בעזרת הלוואה וכו'.
02
אקבל מרואה החשבון את המסמכים הנדרשים ואבנה תכנית עסקית מפורטת. כאן המקום לציין, כי התכנית העסקית לא נועדה רק על מנת לשכנע את הגוף המממן לאשר את האשראי, היא תסייע לכם להתנהל נכון בעסק שלכם. ולהשאר בתזרים חיובי מכאן והלאה, ועל כן אתם מרוויחים למעשה פעמיים.
03
אגיש את הבקשה לגוף/ים המתאימים ואתם תקבלו את ההצעה בתנאים הטובים והמתאימים ביותר!
04
אתם/ן תוכלו לחזור ולעסוק במה שאתם הכי טובים בו מבלי להיות טרודים/ות מתזרים שלילי, לחץ מהבנקאי וההורדות הקרבות.

אני לא מאמין בפיזור הבטחות והתחייבות לגבי משתנים שאין לי שליטה עליהם.
אני בטוח ביכולות הניתוח שלי ומכיר את הגופים המממנים כך שאוכל להגיד לכם מראש אם יש התכנות לבקשה ואנו יוצאים לדרך או שיש לבצע מהלכים בעסק/חברה לפני הגשת הבקשה לאשראי.

אני לא מאמין בלמכור נסיונות ומאמצים ללקוחותיי ולכן אני גובה את שכר הטרחה שלי על בסיס הצלחה בלבד, בסוף התהליך ובפריסה נוחה.